Over ons

Jesse

Op mijn eenentwintigste ben ik begonnen met muziek maken. Het heeft een tijd geduurd voordat ik het bespelen van instrumenten ben gaan ontdekken. Voorheen was muziek al een groot onderdeel van mijn leven. Op driejarige leeftijd vroeg in de ochtend voor de tv, kijken naar MTV. Destijds werd ik al verwonderd door oudere muziek. Dit variërend van de 60’s-70’s tot aan de hits in de jaren 90’.

Op negenjarige leeftijd kwam ik in aanraking met de muziek van Bob Marley & The Wailers. Iedere avond had ik de routine om voor het slapengaan het album Exodus af te draaien. Dit album nam me mee op Reggaereis. In de verte hoorde ik het publiek gepassioneerd No Woman No Cry meezingen. Ook raakte ik keer op keer niet ‘uitgekeken’ op het gitaarritme van Peter Tosh. Naarmate ik ouder werd, werd ik geraakt door de Blues. De artiesten uit Amerika vertaalden hun leven, gevoelens en wensen in hun teksten en muziekspel. Later kwam ik erachter dat ook Reggae het leven representeert en de luisteraar meeneemt naar onderwerpen uit het dagelijks leven. Uiteindelijk nam ik het besluit wat ik precies wilde doen: de elementen van de dansbare Reggae combineren met de vertaling van het leven uit de Blues. Gedurende de ontwikkeling van mijn muzieksmaak heb ik me altijd breed georiënteerd. Ook heb ik geëxperimenteerd met het spelen van de mondharmonica en heb ik regelmatig gitaarlessen gevolgd. Nu bij Hall of Reggae is de microfoon tot me gekomen en is mijn muzikale reis nog lang niet voorbij.

Voorheen heb ik in een andere Reggaeband gespeeld: Rosjahfari. Hierbij deed ik de Ritm’-gitaar. Bij deze band heb ik meerdere optredens mogen doen, die me hele mooie momenten hebben opgeleverd waardoor ik uitkijk naar meer. Wat ik wil bereiken met mijn muziek is publiek uitnodigen om mee te dansen op de stevige Basslines, ritmische percussie en dikke Skankin’-sessies. Ik vind het belangrijk dat de Reggae herkenbaar is en anderen uitnodigt voor meer. Ik ben ervan overtuigd dat Reggae een breed publiek aanspreekt, zodra de mensen merken dat het ritme correspondeert met het ritme van het hart. Wat ik dan ook wil laten zien, is dat Reggae structuur, timing en discipline vereist.

Ik zie Hall of Reggae als een band met zes enthousiaste muzikanten, die hun liefde delen voor Reggae en hun ervaring uit andere muziekgenres zoals Pop, 80’s en Metal kunnen inbrengen om een stevige Reggaeband neer te zetten. Onze samenwerking kenmerkt zich door vriendschap, positiviteit en doelgerichtheid. Wat ik hieraan wil bijdragen is de band zo goed mogelijk te begeleiden in muzikaal en persoonlijk opzicht.

In de toekomst zie ik Hall of Reggae regelmatig optredens verzorgen en ons Reggaerepertoire uitbreiden. Vandaar dat wij kansen willen aangrijpen om onze muziek op het podium te brengen en mensen te verbinden met de muziek. Mijn oproep aan lezers, luisteraars, mede Reggaefanaten en andere muziekliefhebbers is: ‘Be you, be nice and make some Reggaemusic’.

Bio Jesse 2

Ischa

Volgens mijn moeder ben ik sinds jongs af aan met muziek bezig. Ik heb me niet door een specifiek iemand laten inspireren, want ik ben gewoon opgegroeid met veel muziek om me heen. Vanuit het verleden is de studio voor mij bekend terrein, maar Hall Of Reggae is mijn allereerste bandervaring. 

In de muziek hoop ik nog veel te ontdekken. De bandleden voelen als mijn familie en ik hoop als zangeres in de band te kunnen groeien.  Wat ik belangrijk vind is zoveel mogelijk repeteren. Zodat we onze boodschap goed over kunnen brengen. 

In de toekomst hoop ik dat we nog lang bij elkaar blijven en we veel leuke optredens mogen doen.  Wij verdienen een plek op het podium omdat we een super fijne chemie met elkaar hebben en omdat we onze liefde voor reggaemuziek willen laten zien.

Wat ik ons publiek wil meegeven is dat al genoeg geweld in de wereld is, en ik weet dat reggae ons samenbrengt. 

Brian

Sinds mijn vijftiende  maak ik muziek. Ik ben begonnen als bassist in een Reggaeband. Zo ben ik al ruim vijfentwintig jaar bezig met muziek maken. Daarbij heb ik in talloze bands gezeten. In 2012 ben ik de muziek verder gaan verkennen en ben ik drums gaan spelen in een andere Reggaeband. Sindsdien ben ik nog steeds fanatiek drummer met veel plezier.

The only man, Bob Marley heeft mij geïnspireerd.

Ik heb in veel bands gespeeld. Bij mijn vorige band heb ik heel veel mooie momenten meegemaakt. De optredens die boven alles uitsteken zijn die in Londen en in België geweest. Zo heb ik in de geweldige wereldstad Londen een rondreis mogen maken. Daar ben ik erachter gekomen dat de mensen daar veel verstand hebben van Reggae. Dit heeft erg veel indruk op me gemaakt. Ook heb ik gezien dat er in België veel Reggaeliefhebbers zijn. Ooit zou ik daar graag weer naartoe willen gaan om daar met onze band op te kunnen treden.

Mijn doel is om met onze muziek liefde over te brengen naar de mensen. In deze moeilijke tijden wil ik mijn positiviteit doorgeven. Het is een grote chaos in de wereld. Vandaar dat ik zoveel mogelijk mensen wil bereiken met mijn boodschap.

Wanneer onze band bij elkaar is, heb ik een energieke bijdrage en ben ik altijd op zoek naar nieuwe inspiratie. Dit doe ik door op zoek te gaan naar nieuwe nummers.

Zodra wij als band samenkomen geniet ik van de fijne sfeer en positive vibes. Dit wil ik overbrengen naar het publiek.

Mijn wens voor de toekomst is om als band te groeien en bekend te worden. Ik wil graag doorgroeien als band en steeds beter worden.

Met onze samenwerking en muziek willen we aan de mensen laten zien dat we het ook voor hun doen. We willen lekker muziek maken, positiviteit uitdragen en ons laten zien op het podium.‘Peace and Love – No War’.

Brian bio 2

Rudi

Ik ben op mijn negentiende begonnen met gitaarspelen. Later ben ik verdergegaan op de bas. Ik merkte op dat er veel vraag was naar bassisten dus leek het me handig ook dit te kunnen. Gitaristen zijn er al erg veel.

Er is niet per se één artiest die mij heeft geïnspireerd. Vooral het maken van muziek geeft me rust. Het is een manier voor mij om te ontspannen, je kunt het een bezigheid noemen. Het voelt bijna als therapie. Ik wil dan ook vooral lekker bezig blijven. Ik vind spelen in een band erg leuk. Dj’s enzo dat is niet zo mijn ding. Ik houd echt van livemuziek.

Eerder heb ik niet in een band gespeeld. Ik heb vooral veel gerepeteerd met anderen. Tijdens deze repetities heb ik vaak covers gespeeld met veel verschillende muzikanten.

Wat ik wil bereiken met mijn muziek is dat mensen een fijn gevoel meekrijgen, net zoals de muziek mij relaxed maakt. Het gaat er mij ook om dat mensen kunnen samenkomen. Dat vind ik erg belangrijk. Het is mijn doel om mensen te laten genieten van de muziek. Dat zorgt ervoor dat ik er ook van kan genieten.

Als bassist van de band ben ik vooral bezig met de begeleiding. De bas is een belangrijk onderdeel in Reggae. Ik heb hier erg veel plezier in en voor mijn gevoel zit onze muziek goed in elkaar. Dit komt doordat we veel repeteren en de liedjes zo goed mogelijk in de juiste vorm proberen te krijgen. Bij covers proberen we ook, om in het klein, iets eigens toe te voegen. Dit kan zolang de rest van de cover herkenbaar is.

Met de band wil ik optredens gaan doen. Ik ben er op gericht om het publiek de Reggae te geven die ze willen. Dit zowel de covers die iedereen kent als ons eigen materiaal.

Graag wil ik iedereen uitnodigen om te komen genieten bij onze toekomstige optredens en doe je ding!

Bio Rudi 2

Tayron

Vanaf mij zestiende ben ik muziek aan het maken. Toen ik mijn arm had gebroken besloot ik gitaar te gaan spelen als recovery. Ik zag een elektrische gitaar in het Guitarworld Magazine en zei tegen mezelf: ‘op één dag ga ik gitaarspelen’. Twee dagen later, op mijn verjaardag kreeg ik mijn eerste gitaar. Het was een steelstring gitaar die erg veel pijn aan je vingers doet. Sindsdien ben ik nooit meer gestopt met spelen.

Ik hoorde diverse nummers op de radio die ik ben gaan naspelen. Door er enkel naar te luisteren was ik in staat om het na te spelen. Zo heb ik mezelf geleerd om gitaar te spelen. Bands als Nirvana, The Cranberries met hun liedje Zombie, Deftones en Korn hebben mij geïnspireerd.

Mijn eerste band was een coverband. Samen met mijn zus als Leadzangeres, een maat op de gitaar, mijn leraar op de drums en een hoteleigenaar op de bas coverden we Anouk, Nina – 99 Luftballons en Alanis Morissette. Later ben ik naar Nederland verhuisd. Toen ik geen band kon vinden ben ik teruggegaan. Een beste vriend van mij besloot om me in een rockband te zetten, zonder dat ik het wist, maar toch ging ik meedoen. Dit was een Latin-Metalband. Hier heb ik rare, diverse en spannende tijden meegemaakt. In deze band heb ik goeie optredens gedaan en veel ervaring op kunnen doen.

 Wat ik wil bereiken met mijn muziek is iedereen een ‘feeling’ meegeven. Een feeling die iedereen kan voelen. Dat is ‘muziek maken wat je raakt’ en mensen aan het denken laten zetten. Dit over je eigen innerlijk. Mijn mening is dat muziek emoties raakt. Mijn muziek kun je dan ook diepzinnig noemen.

 Hall of Reggae zie ik als goed. Ik ben de Ritm’-gitaar op dit moment. Ook zijn we met eigen materiaal bezig waar ik mede-composer van ben. Ik vind dat iedereen zijn eigen muziek moet kunnen maken, zolang je maar doorzettingsvermogen hebt. Samengevat vind ik het belangrijk dat muziek een ‘feeling’ kan overbrengen en de emoties van mensen worden geraakt.

Wat ik van plan ben met deze band is om progressie te boeken op muzikaal niveau. Ik zie namelijk dat ik samenwerk met serieus trainende mensen die een goeie visie hebben op muziek.

Wij verdienen een plek op het podium omdat we onze muziek serieus nemen en ons daar volop voor inzetten.

Geef nooit op en ga voor je eigen dromen. Laat niemand je vertellen dat je het niet kunt en alle kritiek is positieve kritiek. Je moet het zo zien dat iemand je advies heeft gegeven zodat je het beter kunt doen. Tot slot, als het gelukt is om één persoon te raken met je muziek, dan ben je waar je moet zijn.

Tayron bio 2

Hugo

Als kind ben ik rond mijn tiende levensjaar begonnen met drummen. Na de middelbare school heb ik er niet veel meer mee gedaan. Ik speelde op jonge leeftijd veel mee met allerlei pop- en rocknummers. Zo goed en kwaad als het ging.

Ik denk dat je muziek van je ouders meekrijgt.  Zo heb ik van alles  meegekregen. Voornamelijk 70’s blues/rock enzovoorts. Zelf ben ik ook opzoek gegaan naar modernere muziek.

Hall of Reggae is de eerste band waarin ik actief ben. Ik ervaar het als positief, het is magisch en mooi om samen met gemotiveerde gezellige mensen muziek te maken. Ik heb het gevoel dat er dan iets speciaals in de lucht hangt, waar ik erg van geniet.

Ik ben nog redelijk nieuw in de Reggae. Daarom grijp ik deze kans aan om me verder muzikaal te ontwikkelen. Ik geniet van de Reggaemuziek. Zo kom ik in aanraking met brede invalshoeken in de Reggae zoals Reggae Roots en Classics. Wat ik wil bereiken voor mezelf is om verder te groeien in percussie en ook mijn steentje bij te dragen als achtergrondzanger.

Ik zie de band als topcombi van gezellige gasten die erg getalenteerd zijn. Ik vind dat er heel veel ontwikkelingsmogelijkheden zijn. Ik denk dat het allerbelangrijkste is om te genieten samen en een zo compleet mogelijke band te creëren. Ik hoop meer op te treden en verder te groeien met een stabiele groep bandleden.

Door de combinatie van verschillende Reggae invalshoeken spreken wij een breed publiek aan. Ik denk dat Reggae een genre is wat iedereen kan aanspreken. Het is makkelijk om mee te genieten en te dansen.

Kom een keer meeluisteren, meedoen en anderzijds nodig ons eens uit voor een optreden of twee 😉.

Bio Hugo 2